Kuruluş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı denetiminde açılış onayı olan Akyurt Vakfı Mete BORA Yaşamevi bu amaca yönelik dünya standartlarında mimari yapıda Akyurt İlçesi,Yıldırım Mahallesi , Merdane Sokak No:17 adresinde 2001 yılından bu yana hizmetini sürdürmektedir.

Akyurt Vakfı Mete BORA Yaşamevinin Amacı;
Sakinlerine; yaşlılık sürecinde en güvenli şartlarda kaliteli ve onurlu bir yaşam olanağı sunmaktır.Onların sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olmak,Yaşamlarını ilgi, beceri ve yeteneklerine uygun olarak aktif düzeyde sürdürmelerini sağlamaktır. İnsanlığa hizmeti ilke edinmiş olan AKYURT VAKFI Mete BORA Yaşamevi cinsiyet, din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin, faaliyetlerini bütün insanlara açık tutmaktadır.

AKYURT VAKFI personeli, çalışmalarını mesleklerinin etik kurallarının paralelinde, yaptıkları erdemli hizmetin bilinci ile hareket etmek.üzere seçilmişlerdir.

AKYURT VAKFI konusu ile ilgili dünya uygulamalarını yakından izleyerek, verdiği hizmetlerin evrensel nitelikte olmasına özen göstermektedir. Araştırma ve geliştirme çalışmalarını organize etmektedir.

AKYURT VAKFI yaşlılık döneminde bakım hizmetler konusunda dünya uygulamalarını yakından izleyerek,verdiği hizmetlerin evrensel nitelikte olmasına özen göstermektedir.Aynı zamanda benzer kurumlarda görev yapacak uzmanların yetiştirilmesi ve meslek içi eğitime tabi tutularak bilgi ve deneyimlerin sürekli olarak güncel tutulmasını önemsemektedir.